Matching & Advice
Advice settings
Pas je resultaat instellingen aan

Hier lees je welke instellingen je kunt gebruiken om je advies te optimaliseren.

Anniek Veltman avatar
Geschreven door Anniek Veltman
Deze week bijgewerkt

Onder Matching > Settings > Result settings kun je verschillende algemene instellingen voor het advies aanpassen. Pas je niets aan dan gebruiken we de standaard instellingen.

1. Aantal geadviseerde producten

Ga naar Matching > Settings. In Result settings en klik je op de dropdown onder Number of advised products. In de dropdown kun je kiezen hoeveel producten je aan je klanten wilt laten zien op de adviespagina. Deze worden gerangschikt op geschiktheid bij de antwoorden van een klant.

Standaard staat het aantal producten in het advies ingesteld op 3:

2. Secundaire sortering

De producten in het advies worden gerangschikt op geschiktheid bij de antwoorden van een klant. Het kan voorkomen dat de matching scores voor twee of meer producten in het advies hetzelfde zijn.

Als je merkt dat dit zo is (bijvoorbeeld tijdens het testen in Test & Tweak) kun je bij Result Settings bepalen in welke volgorde deze producten getoond moeten worden. Standaard tonen we de producten in een willekeurige volgorde, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook laten sorteren op basis van hun prijs. Je kunt hier naast prijs elk productkenmerk met numerieke waarden uit je catalogus voor gebruiken, bv. de marge of review score van de producten. Je moet deze informatie dus wel eerst als numerieke waarde toevoegen aan je product feed. Lees ook: Sorteer gelijkscorende adviezen op basis van marge.

In Settings ga je naar Result settings waar je in de dropdown onder When products have the same score, sort them by… het gewenste productkenmerk uit je catalogus kiest. Stel vervolgens de sorteervolgorde in voor het gekozen productkenmerk: van Lowest to highest of Highest to lowest.

💡 Goed om te weten: Zie je het gewenste productkenmerk uit je catalogus niet in de dropdown terug? Controleer dan of elk product een numerieke waarde heeft (en geen tekst) en pas het aan in je feed.

💡 Goed om te weten: Gebruik je een numerieke vraag in je keuzehulp én heb je bij deze vraag een filter aangezet? Bij gelijke matching scores tonen we dan eerst de producten die het dichtst bij de ingevulde numerieke waarde van je klant liggen. En daarbinnen gebruiken we de door jou ingestelde secundaire sortering.

‍3. Groepeer varianten van producten

Door onder Result settings de toggle bij Group variants of product aan te zetten zorg je ervoor dat een product met verschillende varianten maar één keer terugkomt in het advies.

Varianten van producten zijn hetzelfde product alleen dan in bijvoorbeeld een andere kleur of maat. Hier lees je meer over varianten en over hoe je ze instelt in Aiden. Het kan voorkomen dat meerdere varianten van hetzelfde product in het advies terugkomen, als dat niet wenselijk is of om de klant meer keus te geven kan je er met de Group variants of product instelling voor zorgen dat alleen de best passende variant getoond wordt.

4. Toon kleurvarianten in het advies

Als je producten verschillende kleurvarianten hebben kan je deze tonen in het advies. Dit doe je door de toggle Show available variants on advised products aan te zetten en vervolgens onder Select the variant property you want to use het veld in de catalogus te kiezen waar de kleur in vermeld staat.