Matching & Advice
Advice settings
Sorteer gelijkscorende adviezen op basis van marge

We krijgen vaker de vraag of je de volgorde van adviezen kunt beïnvloeden op basis van de marge. Dat kan! Lees snel verder.

Anniek Veltman avatar
Geschreven door Anniek Veltman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In adviezen waar meerdere producten even goed passen bij de wensen van je klant kun je de volgorde waarin ze worden getoond beïnvloeden. Dat doe je door ze te laten sorteren met behulp van een numeriek attribuut uit je feed, denk aan de prijs.

Maar voor deze 'secondary sort' optie kun je ook een attribuut als 'marge' gebruiken. Hieronder leggen we uit hoe je deze sortering op marge instelt.

Stappenplan

1. Voeg de informatie over 'marge' toe aan je feed door middel van een numeriek attribuut. Gebruik hier bv. je feed manager software voor (bv. Channable of Channel Engine).

2. Zorg er daarna in Aiden voor dat je in onderdeel Catalogue de feed update, zodat het nieuwe attribuut zichtbaar wordt.

3. Ga naar onderdeel Matching, klik op het tabblad Settings en stel in Result settings in dat je gelijkscorende producten wilt sorteren op het attribuut Marge uit je feed.

4. Geef ook aan hoe je ze wilt sorteren (van laag naar hoog of juist van hoog naar laag). Dit hangt natuurlijk af van hoe je je attribuut hebt opgesteld.

5. Klik op de 'Save' knop.

Tot slot: Bekijk het resultaat in de Test & Tweak tab. Komen de gewenste producten beter naar voren? En is het advies (nog steeds) helder genoeg voor je klant?