Conversation
Maak een splitsing in je gesprek

Het bepalen van de volgorde van je vragen is van grote invloed op de kwaliteit van je keuzehulp.

Anniek Veltman avatar
Geschreven door Anniek Veltman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit gebruik je als je een andere vervolgvraag wilt presenteren nadat je klant voor een specifiek antwoord heeft gekozen. Je kunt deze splitsing op twee manieren maken:

1. Klik op de vraag waarin je een afsplitsing wilt gaan maken en klik rechtsboven op het tabblad Flow.

2. Klik op het 'menu'-icoon achter het antwoord en kies voor de optie Add an exception.

‍

De standaard flow ziet er bijvoorbeeld zo uit:

👉 The next step after <Type of activity> is usually <Mountain> except for these exceptions:

In het bovenstaande voorbeeld kun je in plaats van 'Mountain' elke andere vraag kiezen. Op deze manier maak je een logische volgorde in je gesprek.

3. Als je na een specifiek antwoord een andere vraag wilt presenteren kun je de flow aanpassen door op de '+ Exception' knop te klikken.

De opbouw van een uitzondering ziet er als volgt uit:

👉 If the step to this question is answer, then go to next question.

In onderstaand voorbeeld willen we een extra vraag 'Mountain' stellen wanneer een klant voor het antwoord 'Challenging mountain hike' heeft gekozen. Die vraag is niet relevant voor klanten die voor een van de andere antwoorden kiezen. Die klanten sturen we liever direct naar de vraag 'Needs'.

Hiervoor voegen we een uitzondering toe.

4. Heb je nog geen vraag aangemaakt waar je de uitzondering naartoe wilt laten wijzen? Dan kun je ter plekke bij het aanmaken van een uitzondering ook een nieuwe vraag aanmaken door in de dropdown te kiezen voor '+ New question'.

5. Bekijk de Preview om te controleren of de volgorde in je gesprek en de uitzonderingen werken zoals je had bedacht.

‍

Antwoorden uit verschillende vragen combineren voor het maken van een uitzondering kan ook. Hoe dat werkt? Kijk maar eens naar het volgende voorbeeld, waarin klanten die uitdagende tochten door de bergen willen gaan maken Ên die geen schoenen voor een kind zoeken eerst een vraag over hun bergwandelingen (Mountain) krijgen voordat ze doorgaan naar de vraag over hun behoeften (Needs).

‍

💡 Je klant nog beter informeren in je keuzehulp? Maak een infopagina.