Integrations
Stuur data door naar Bloomreach

Ga voor maximaal effect door Aiden te koppelen aan Bloomreach

Aiden Support avatar
Geschreven door Aiden Support
Meer dan een week geleden bijgewerkt

💡 Goed om te weten: Deze functie is een impact-booster die mogelijk niet is inbegrepen in je Aiden-licentie. Contacteer ons om het te controleren en/of te upgraden!

Door Aiden te koppelen aan Bloomreach leer je bezoekers van je website beter kennen en kan je ze helpen om de juiste keuze te maken. Vanaf het moment dat je de Bloomreach integratie hebt geactiveerd stuurt Aiden gegeven antwoorden en geadviseerde producten door naar Bloomreach. In Bloomreach kan je deze data vervolgens gebruiken om je klant verder te helpen.

Er is heel veel mogelijk met de Aiden data in Bloomreach, om je alvast op weg te helpen geven we een aantal best practices.

Mail het persoonlijke advies

Door op de adviespagina het e-mailadres van klanten uit te vragen kan je ze het advies mailen. Hiervoor kan je een scenario instellen in Bloomreach met als startpunt het event dat vanuit Aiden wordt verstuurd. Hier lees je meer over de e-mailkoppeling.

Verrijk de customer data

Door simpelweg de juiste vragen te stellen in je keuzehulpen, ontdek je wie je klanten zijn, wat hun context is en welk probleem ze willen oplossen.

In plaats van bijvoorbeeld te raden dat een klant een vrouw is omdat ze de categoriepagina 'damesschoenen' ÊÊn keer hebben bezocht, kun je nu zeker zijn van hun geslacht omdat ze er een vraag over hebben beantwoord. Op dezelfde manier kun je hun stijlvoorkeuren definitief bepalen door een keuzehulp over "vind mijn stijl" in Aiden te maken en de gegeven antwoorden door te laten sturen naar Bloomreach.

Vraag het e-mailadres uit op een info-page

Het kan voorkomen dat je een klant meer wil vertellen over zijn specifieke situatie, dit kan je doen door in de keuzehulp een info-page te gebruiken. Op deze info-page kan je ook het e-mailadres uitvragen om een klant van meer informatie te voorzien of uit te nodigen om contact op te nemen. Hiervoor kan je in Bloomreach een scenario instellen met als trigger het event van Aiden, koppel daar een e-mailcampagne aan en je bent klaar om je klanten verder te helpen. Hier lees je meer over het uitvragen van het e-mailadres op een info-page.

Activeer de Bloomreach integration in Aiden

Het doorsturen van de Aiden events naar Bloomreach is erg makkelijk. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is de integration activeren en de events komen binnen no-time in Bloomreach terecht!

💡 Goed om te weten: Aiden stuurt de events naar Bloomreach Engagement. Vanuit daar kun je onder andere segmenten synchroniseren met Bloomreach Content en Bloomreach Discovery.

Ga in Aiden naar de Settings door op je naam te klikken en vervolgens naar Integrations, zet daar de toggle aan in het Bloomreach blok.

Check of de koppeling werkt

Om te testen of de koppeling werkt kan je een bestaande keuzehulp op je website doorlopen en vervolgens in Bloomreach onder Data & Assets > Data Manager > Events controleren of er Aiden events zijn binnengekomen. Hieronder vind je een overzicht van de events die we versturen. Na het doorlopen van de keuzehulp zou er dus minstens een aiden-answered event verstuurd moeten zijn.

Overzicht van events

Aiden stuurt de volgende events door naar Bloomreach.

Event name

Event trigger

klant beantwoord een vraag

klant krijgt een advies

event per individueel geadviseerd product

klant klikt op geadviseerd product

klant laat e-mailadres achter op adviespagina

klant laat e-mailadres achter op info-page

klant laat e-mailadres achter op adviespagina met empty-advice

Properties per event

En per event sturen we de volgende properties mee:

aiden-answered

Event name

Event trigger

advisorId

string

advisorName

string

question

string

answer

string[] (list of strings)

aiden-advised

Event name

Event trigger

advisorId

string

advisorName

string

advice

id: string,

name: string,

image: string,

link: string

aiden-product-advised

Event name

Event trigger

advisorId

string

advisorName

string

id

string (product id)

name

string (product title)

image

string (product image url)

link

string (product url)

aiden-product-clicked

Event name

Event trigger

advisorId

string

advisorName

string

product

id: string,

name: string,

link: string

aiden-advice-page-customer-info-form

Event name

Event trigger

advisorId

string

advisorName

string

email

string

checkboxChecked

boolean

checkboxContext

string

advice

id: string,

name: string,

image: string,

link: string

aiden-no-results-page-customer-info-form

Event name

Event trigger

advisorId

string

advisorName

string

email

string

checkboxChecked

boolean

checkboxContext

string

aiden-info-page-customer-info-form

Event name

Event trigger

advisorId

string

advisorName

string

email

string

checkboxChecked

boolean

checkboxContext

string

formIdentifier

string