Matching & Advice
Match products
Match meerdere producten tegelijk met bulk match

Voor als je meerdere producten tegelijk wilt matchen maar geen regels kunt gebruiken.

Anniek Veltman avatar
Geschreven door Anniek Veltman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe het werkt

We raden aan om je catalogus zoveel mogelijk met behulp van regels te matchen. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld als je geen kenmerken in je feed beschikbaar hebt die je kunt gebruiken voor de matching van een specifiek antwoord. Koppel dan meerdere producten handmatig tegelijk aan antwoorden. Zo doe je dat:

1. In het onderdeel Matching kun je op twee manieren bij het Bulk match tabblad komen.

a. Door in het Overview tabblad op het aantal 'unmatched products' bij een antwoord te klikken.

b. Door op het Bulk Match tabblad te klikken.

2. Selecteer de antwoorden die je wilt matchen in het linker gedeelte. Je ziet dan de huidige matching scores voor je producten verschijnen. Elk nieuw product heeft nog geen enkele matching. In onderstaand voorbeeld zien we dat 6 van de 8 wandelschoenen nog geen matching heeft voor het antwoord 'A man'.

‍

3. Selecteer vervolgens de producten die je bij dat antwoord wilt matchen en kies welke matching deze producten moeten krijgen bij dat antwoord; slecht, neutraal, goed of perfect. Klik op Apply om je matching te bevestigen.

Wandelschoenen geschikt voor mannen zijn geselecteerd en krijgen een perfecte match voor het antwoord 'A man'. Nadat op Apply is geklikt verschijnt bij de schoenen in het overzicht een 'dubbel vinkje'.

πŸ’‘ Goed om te weten: Het is meestal het gemakkelijkst om te beginnen met het matchen van alle producten die perfect passen bij het geselecteerde antwoord en daarna door te gaan met de goede en slechte matches.

Kom je tijdens het matchen producten tegen die niet in de keuzehulp thuishoren? Lees hier hoe je producten (tijdelijk) deactiveert. Of gebruik filterregels om producten van je catalogus uit te sluiten.

‍

Handig: Gebruik van filters

Bulk matchen wordt nog eenvoudiger als je filters gebruikt om segmenten (groepen van 'dezelfde' producten) te maken in je productcatalogus. Je kunt de gefilterde producten dan met één klik selecteren en daarna de gewenste matching geven.

Je kunt op twee manieren filteren in Matching:

Catalogue filter

Gebruik dit om een groep producten te filteren die een bepaalde waarde in je catalogus bevatten.

Bijvoorbeeld alle wandelschoenen die geschikt zijn voor kinderen.

Matching filter

Gebruik dit om een groep producten te filteren die al is gekoppeld aan een ander antwoord.

Bijvoorbeeld alle producten die een slechte match hebben bij het antwoord β€˜A man’.

Selecteer eenvoudig alle gefilterde producten en klik op slecht, neutraal, goed of perfect! En vergeet niet op Apply te klikken.