Embed
Embed in Woocommerce

Lees hier hoe je een keuzehulp toevoegt aan je WooCommerce-website.

Anniek Veltman avatar
Geschreven door Anniek Veltman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1 - Voeg het Aiden-script toe aan je website

Ga naar het onderdeel Embed en kopieer het Aiden script:

<script src="https://app.aiden.cx/webshop/build/aiden-embedded.min.js" async=""></script>

In WooCommerce is het alleen mogelijk om JavaScript in de <head> van je website te plaatsen met behulp van een plug-in of een aangepaste implementatie door een webontwikkelaar.

Door een plug-in te gebruiken en het script in de <head> te plaatsen, wordt het script op één plaats gezet en hoef je het niet meerdere keren te plakken voor elke nieuwe keuzehulp. Als je besluit om een plug-in te gebruiken, raden wij Head & Footer-code aan. Op de volgende plek kun je plug-ins vinden en toevoegen in WooCommerce:

Ga na het installeren van de plug-in naar ‘Tools’ of ‘Gereedschap’ en plak het script in het veld ‘HEAD code’.

Als je liever geen plug-in gebruikt, kun je het script ook samen met de Embed code rechtstreeks op de gewenste plek op je website plakken.

Stap 2 - Voeg de keuzehulp toe aan je CMS

Nadat je het script hebt toegevoegd, moet je de keuzehulp zelf op de gewenste plek(ken) op je website plaatsen.

1. Ga naar het onderdeel Embed.

2. Klik op de gewenste vorm:

3. Maak de nodige aanpassingen aan de knoptekst of de hoogte van de menubalk.

4. Kopieer de embed-code:

5. Ga in WooCommerce naar de pagina en content block je de keuzehulp wilt tonen.

6. Wanneer je de embed-code in het content block wilt plakken, moet je ervoor zorgen dat je "Tekst" selecteert in de rechterbovenhoek van de content editor. Zo

zorg je ervoor dat de embed-code als code wordt geplakt!

Door gebruik te maken van de ‘Visual/Text’ tabbladen zie je direct het resultaat van je actie.

7. Als je het Aiden-script niet via een plug-in hebt toegevoegd, vergeet dan niet om het in hetzelfde veld als de Embed-code te plakken:

<script src="https://app.aiden.cx/webshop/build/aiden-embedded.min.js" async=""></script>

Stap 3 - Publiceer je pagina

Publiceer de pagina om je wijzigingen op te slaan en de keuzehulp beschikbaar te maken voor je klanten.