1. Koppel je productcatalogus

Hiervoor gebruik je een product feed in Google Shopping format.

Aiden Support avatar
Geschreven door Aiden Support
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het onderdeel Catalogue in Aiden is de plek waar alle producten staan die geadviseerd kunnen worden. Om die catalogus te vullen koppel je een product feed in Google Shopping format. Die maak je in jouw feed management software, zoals Channable of ChannelEngine.

Je kunt ÊÊn product feed gebruiken voor al je Aiden keuzehulpen - in Catalogue pas je per keuzehulp een filter toe om de relevante producten op te halen. Handig!

Heb je geen product feed beschikbaar? Dan kun je werken met een CSV-bestand. Een product feed heeft echter de voorkeur, omdat dan de (sale)prijs en voorraadstatus van je producten automatisch worden bijgewerkt. Twijfel je? Bespreek jouw situatie met je Aiden contactpersoon.

Verplichte Google Shopping feed velden

De product feed die je in Aiden importeert, moet minimaal de volgende 5 verplichte velden hebben:

Field name

Purpose

Example

id

To define unique products

876542109

title

To display a product title on the advice page your customer views

Organic Cotton Men's T-Shirt

link

To link to the product page in your webshop

image_link

To display a product image on the advice page your customer views

price

To display a price on the advice page your customer views

15.00 EUR

Aandachtspunten

• Zorg ervoor dat elk product uniek is. Neem bijvoorbeeld EAN-nummers als id, die zijn altijd uniek.

• Gebruik als id een waarde die ook beschikbaar is bij het versturen van de aankoopdata naar Aiden via het Impact Script. Zo kunnen we de aankopen koppelen aan het juiste product uit de catalogus.

• Zorg ervoor dat de prijsnotatie voor elk product identiek is. We raden aan om het currency format van een Google Shopping-feed te gebruiken.

• De namen van de verplichte velden moeten precies hetzelfde zijn als hierboven. Variaties (bijv. title_product) worden niet geaccepteerd en leiden tot een fout.

• Lege velden worden niet geaccepteerd en leiden tot een fout bij het inladen van de feed.

Naast de verplichte velden raden wij aan om zo veel mogelijk productspecificaties toe te voegen aan de feed (bijv. voor koptelefoons: kleur, bluetooth, draagcomfort, waterdichtheid, etc.). Die komen van pas tijdens het maken van de advieslogica. In tegenstelling tot de verplichte velden worden deze extra velden ook door Aiden geaccepteerd als ze lege waarden bevatten.

Best practices

1. Gebruik het veld item_group_id om aan te geven welke producten een variant van elkaar zijn (b.v. een andere kleur of maat). Zo voorkom je dat een vergelijkbaar product meerdere keren wordt geadviseerd. Lees meer over varianten.

2. Gebruik het veld availability om aan te geven of een product op voorraad is. Zo worden producten die vermeld staan als 'out of stock' niet getoond op de adviespagina van de keuzehulp.

3. Gebruik het veld sale_price om zowel de originele prijs als de sale prijs in het advies van je keuzehulp te tonen. Wil je de sale prijs alleen tijdens een bepaalde periode laten zien? Voeg dan ook een sale_price_effective_date toe.

Stap 2 van de technische integratie is het integreren van de Aiden scripts!